Bu fermanda; hayvan ürünleri, türlü sebze-meyve, tuz, ekmek,
sanayi ürünleri, tekstil ürünleri, tarım-tahıl ürünleri, orman ürünleri, deri
ürünlerinin satışları, konulacak fiyatlar ve kaliteleri bir standarda
bağlanmıştır.
Bu standartlardan bazılar şunlardır :
Çörekler :
Ekmek ağırlığının yarısı olup ak undan olacak ve unun bir kilesine bir okka
(400 dirhem) yağ konulacak.
Meyvalar :
Kaplı (yeşil kabuklu) fındığın kaplı olarak bir okkası, bir akçeye olacak.
Kapsızın 200 dirhemi, bir akçeye olacak ve mevsimi geçtikten sonra 125 dirhemi, bir
akçeye olacaktır.
Sebzeler :
Aş kabağına (taze kabak) 3 gün narh olmayacak. Üç günden sonra üç okka, bir
akçeye olacak. Haftasında 4 okka, ikinci haftasında 5 okka, üçüncü haftasında 6
okka, dördüncü haftada 8 okka, bir akçeye olacak.
Kuyumcular :
Kullanılan gümüş 80 ayardan düşük olmayacak. Altının miskali de 60
akçelikten aşağı olmayacak.